Home
Šport v roku 2021 a dosiahnuté výsledky PDF Tlačiť E-mail
 
Rok 2021 dával športu mnoho prekážok z dôvodu pandémie, ale aj napriek tomu sa športovalo a konali sa rôzne súťaže a preteky. Naši športovci z OŠK Tatran sa počas tohto roku tiež zapojili do všetkých týchto možných súťaží a pretekov, ktoré sa konali a vybojovali aj pekné umiestnenia. 

V stolnom tenise sa vlani súťaž neuskutočnila, no tento rok sa podarilo súťaž rozbehnúť a tak sa aspoň odohralo osem kôl. Našim stolným tenistom sa dobre darilo a počas týchto kôl nemali ani jednu prehru a tak sú v tabuľke na prvom mieste. Uvidíme, či sa súťaž opäť rozbehne a dohrá sa aspoň prvé kolo zápasov, aby sa mohlo urobiť konečné vyhodnotenie súťaže.

 Kulturistika sa tiež po odložení jarných súťaží rozbehla a tak v prvé júnové víkendy sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska mužov a Masters. Náš pretekár Jaroslav Ulík sa zúčastnil týchto majstrovstiev a v Šuranoch sa MSR medzi mužmi obsadil 6.miesto. Majstrovstvá SR Masaters sa konali v Ružbachoch a tu obsadil v klasickej kulturistike 3.miesto a v kulturistike 5.miesto.

 Aj horská cyklistika sa v máji rozbehla a na prvých pretekoch v Drozdove si náš pretekár Janko Vierik v kategórii Kadetov vybojoval v medzinárodnej konkurencii pekné 3. miesto. V Turčianskych Tepliciach mu ušlo pódiové umiestnenie a tak skončil na 4. mieste, no najdôležitejšie preteky Majstrovstvá SR, ktoré sa konali v Poráči Jankovi Vierikovi vyšli a stal sa Majstrom Slovenska v kategorii Kadet pre rok 2021. Na Donovalskom DRAPÁKU v horskom maratóne zas Juraj Ulík získal prvé miesto.

 V jeseni začal aj cyklokross a za prísnych epidemiologických podmienok sa uskutočnilo niekoľko kôl SP. Na prvých pretekoch v Dohňanoch Janko Vierik už v kategórii Junior obsadil 3.miesto. Konanie Majstrovstiev Slovenska bolo ohrozené z dôvodu zlej situácie s Covidom no nakoniec sa uskutočnili za prísnych podmienok v karanténnom centre pre športovcov v Šamoríne. Tu Janko obsadil 4. miesto a rovnako aj Jaroslav Ulík v kategórii Masters B. Náš odchovanec Metej Ulík na týchto majstrovstvách už po tretí krát zvíťazil a tak je trikrát v rade za sebou Majstrom Slovenska v kategórii MUŽI ELIT.

 Naši motoristi z Motoklubu BOBELL dosiahli tiež pekné výsledky, Marek Vierik sa stal majstrom SR vo svojej kategórii a strieborný skončil jeho klubový kolega Tomáš Vanovčan. Taktiež sa zúčastnili ME.

 Aj voľnočasové športy Joga, Jumping, Pilatest fungovali podľa toho aká bola situácia s Covidom. Najmenšie prekážky mali turisti, lebo najväčšia bezpečnosť je v prírode a tak absolvovali množstvo túr v regióne, ale aj mimo neho.

 Zo spoločných akcií sa v auguste pri príležitosti výročia SNP uskutočnil prechod z Novej Hole do Bieleho.