Home Turistický oddiel Akcie turistického oddielu 20. júl 2014 - Vrátna dolina - Veľký Kriváň
20. júl 2014 - Vrátna dolina - Veľký Kriváň PDF Tlačiť E-mail
 
Turistický oddiel OTO Liptovská Osada absolvoval 20.7.2014 nádhernú, možno i historickú túru (vzhľadom na udalosti  21.7.2014) z Vrátnej doliny na Veľký Kriváň vo výške 1709 m n.m. , nádherným terénom cez Pekelník na Malý Kriváň 1671m n.m., potom Sedlo Priehyb-Sedlo pod Suchým. Odtiaľ sme šli asi 50 minút na Chatu Maguru na  super chladené pivko a kofolu a potom z výšky 1145 m n.m. sme zostupovali do Turčianskych Kľačian vo výške 395 m n.m.

Tento zostup bol dosť strmý a pocítili to naše nohy. Ale čo je taká trojdňová svalovica oproti tomu nádhernému výhľadu,  aký sme mali vo výškach s rozhľadom na Martin a z druhej strany na Žilinu, na Chleb i Rozsutec.  Ani vo sne by nás nenapadlo, že na druhý deň zasiahne toto územie ničivý dážď , Vrátna dolina bude odrezaná od sveta a zosuvy pôdy znemožnia ďalším turistom  vidieť túto nádheru. No proti sile prírody sme veľmi maličkí a ďakujme za každý krásny deň a zážitok s bezpečným návratom domov. Ďakujeme aj našim vodcom z OTO za krásny deň v "chráme" priamo pod oblohou. Stálo to za to. Tešíme sa na ďalšiu túru. (...ozaj a viete, kto vládal najviac? Nikolka s Filipom. To naozaj klobúk dole:-) Vláčik z Vrútok nás doviezol do Ružomberka a domov sme prišli o 19:00 hod. (text lf, foto lf)

Ak chcete vidieť, ako vyzerala Vrátna deň po našej túre, pozrite si na facebooku: Pomôžme Vrátnej a Terchovej po katastrofálnej
záplave.......